UA / RU
Підтримати ZN.ua

Агресія Росії проти України має призвести до санкцій ЄС – Меркель

Вона впевнена, що ЄС має бути єдиним у питанні санкцій.

Європейський Союз має бути готовим запровадити додаткові санкції проти Росії, якщо ситуація на сході України чи на білорусько-польському кордоні загостриться, заявила в четвер виконувач обов'язків канцлерки Німеччини Ангела Меркель.

Виступаючи на спільній пресконференції в Берліні зі своїм польським колегою Матеушем Моравецким, канцлерка, що йде з посади, сказала, що ЄС має бути єдиним у питаннях "використання зброї" Білорусі проти мігрантів у Польщі та розміщення Росією військ поблизу кордону з Україною, передає Reuters.

Читайте також: Україна відмовилася вчинити національне самогубство. Продаж країни Росії призведе до катастрофи для Заходу – CEPA

Поки міжнародні лідери та світові ЗМІ продовжують міркувати про останнє нарощування Москвою військової присутності на українському кордоні, президент Росії Владімір Путін спокійно продовжує повільну анексію східної України. Пітер Дікінсон з Atlantic Coucil пише, що Путін створює неформальну імперію на Донбасі та що повільна анексія східної України продовжується.

Читайте також: Україна відмовилася вчинити національне самогубство. Продаж країни Росії призведе до катастрофи для Заходу – CEPA

У геополітичній грі, що розгорнулася, ставки високі для всіх її учасників. Детальніше читайте у статті Володимира Кравченка "Україна - епізод у серіалі, сценарій якого пишемо не ми?".