UA / RU
Підтримати ZN.ua

Агенти ФБР використовували фото співробітниць для "полювання" на секс-злочинців. Політику бюро пообіцяли переглянути

Співробітниць, які не працюють у відомстві під прикриттям, можна залучати до таких операцій, проте лише в тих випадках, коли це "абсолютно необхідно".

У ФБР використовували фото працівниць Бюро в якості приманки для секс-злочинців, повідомляє пресслужба Мін'юсту США. Там вже пообіцяли, що політику щодо таких справ буде змінено.

У консультаційному меморандумі розповідається, що йдеться про світлини тих жінок з бюро, які не мали дозволу на роботу під прикриття. Їх представляли або неповнолітніми, або секс-працівницями. 

На фото жінки були одягнені, їх обличчя розмивали з допомогою фотошопу. Проте в Мін'юсті вважають, що навіть це не могло вберегти від негативних наслідків. Інформації про те, добровільно чи примусово працівниці ФБР на це погоджувалися, наразі немає. 

Про історію з фото дізналися після ситуації з "невідповідними стосунками" одного з агентів ФБР з його колегою по роботі. Він, розповідається в меморандумі, попросив "провокативні" фото співробітниці для використання під час однієї зі справ. Проблема в тому, що у детектива не було ні письмової згоди на це, ні документів, в яких зазначалося б, де ці світлини повинні були використати. 

Саме після цього Офіс генерального інспектора вийшов на історію з фотокартками, які використовувати для "полювання" в соцмережах. 

Офісний персонал ФБР не має дозволу на те, щоби працювати під прикриттям. Політика бюро передбачає, що їх можна залучати до таких операцій, проте лише в тих випадках, коли це "абсолютно необхідно". До того ж це має погодити відповідний спецагент.

Читайте також: ФБР і НАБУ відновили меморандум про взаєморозуміння - посольство США

Раніше в ФБР "запропонували" злочинцям безкоштовний месенджер. 

Спецслужби США й Австралії провели унікальну спецоперацію, за результатами якої затримали в різних країнах світу понад 800 осіб, причетних до наркоторгівлі, організованої злочинності, замовних вбивств та інших злочинів. Вирахувати їх вдалося завдяки месенджеру ANOM, розробленому американськими спецслужбами.