UA / RU
Підтримати ZN.ua

Афганістан накрили зливи: загинули 40 людей, ще 350 — постраждали

Зруйновано 400 будинків.

В Афганістані через сильні зливи загинули щонайменше 40 людей, а 350 отримали поранення. Як повідомляє DW, стихійне лихо охопило східну частину країни, зокрема провінцію Нангархар.

Голова управління ліквідації наслідків стихійних лих цієї провінції зазначив, що близько 400 будинків були зруйновані потоком води. Багато постраждалих госпіталізовані до регіональної лікарні в Нангархарі з міста Джелалабад, столиці провінції, яка також потерпає від відключень електроенергії та блокування автошляхів через шторми.

Читайте також: У Львові пройшла потужна злива: повалено 100 дерев, опубліковано фото наслідків

Ця трагедія сталася після травневих раптових повеней, які забрали життя сотень людей та знищили великі площі сільськогосподарських угідь. Враховуючи, що 80% населення Афганістану займається сільським господарством, це стало серйозним ударом для країни.

Проблеми в Афганістані поглиблюються відсутністю іноземних агенцій з надання допомоги. Багато організацій залишили країну через нестабільність, яка виникла після насильницького захоплення влади Талібаном у 2021 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що південь Німеччини страждає від сильних повеней. Проливні дощі спровокували вихід із берегів низки річок, які затопили населені пункти. Як наслідок кілька тисяч людей довелось евакуювати в таких землях як Баден-Вюртемберг та Баварія, а рятувальники заявляють про ризик прориву деяких дамб.