UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адвокати Трампа передали спецпрокурору документи з Білого дому

На такий крок юристи президента пішли, щоб спробувати скасувати співбесіду Трампа зі спецпрокурором.

Юристи президента США Дональда Трампа передали спеціальному прокурору Роберту Мюллеру, який займається розслідування втручання Росії у вибори президента в 2016, документи з Білого дому, повідомляє Washington Post з посиланням на джерела в адміністрації Трампа.

Зазначається, що адвокати передали короткі резюме внутрішніх меморандумів Білого дому і внутрішню переписку про події, пов'язані з розслідуванням, у тому числі про відставку радника з національної безпеки Майкла Флінна та директора ФБР Джеймса Комі.

Видання пише, що юристи пішли на такий крок для того, щоб максимально скоротити або скасувати можливу співбесіду Трампа з Мюллером. Вони побоюються, що президент, схильний до хибних тверджень, може легко піддатися впливу в ході довгого опитування.

Дональд Трамп продовжує заявляти про відсутність змови з Росією під час президентської кампанії. Він також звинуватив спецпрокурора Роберта Мюллера в упередженому розслідуванні через склад його команди, до якої входять 13 демократів, яких очільник Білого дому вважає "затятими" прихильниками його конкурентки на виборах Хіларі Клінтон.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що адвокати президента Дональда Трампа намагаються домовитися про угоду зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером, суть якої в тому, що очільник Білого дому дасть свідчення спецпрокурору в обмін на швидке припинення слідства.

17 травня 2017 року міністерство юстиції США призначило Роберта Мюллера на посаду спеціального прокурора для розслідування втручання Росії в президентські вибори.

У рамках справи Мюллер викликав на допит генерального прокурора США Джеффа Сешнса. Він став першим з адміністрації Трампа, який давав свідчення в цій справі.

Також повідомлялося, що спецпрокурор США зацікавився бізнес діяльністю Дональда Трампа в Росії до початку передвиборчих перегонів 2016 року.