UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адміністрація Байдена застосує «вивірений, практичний підхід» щодо КНДР

Мета США - повна денуклеаризація Корейського півострова.

Адміністрація президента Байдена проведе політику щодо КНДР «вивірено і з практичним підходом» для денуклеаризації Корейського півострова, передає " Укрінформ ", посилаючись на заяву прес-секретаря Білого дому Джен Дженніфер Псакі.

«Я підтверджую, що ми завершили наш огляд політики щодо КНДР, він був ретельний, старанний і всеосяжний. Ми тісно консультувалися з зовнішніми експертами і нашими попередниками з декількох адміністрацій. І наш шлях вперед грунтується на уроках, які вони засвоїли і якими поділилися », - заявила прес-секретар Білого дому.

Вона зазначила, що США не стануть прагнути до великої операції, а будуть застосовувати зважений, практичний підхід, що «підвищить безпеку Сполучених Штатів, наших союзників і військових сил».

Дженніфер Псакі також додала, що США продовжать консультації в цій сфері з Південною Кореєю, Японією та іншими союзниками.

Читайте також: США будуть вести єдину політику щодо КНДР у співпраці з Японією і Республікою Корея

Раніше розвідка США опублікувала щорічний звіт, в якому оцінила зовнішні ризики для країни. Сьогодні у Вашингтоні загрозою називають Китай, Росію, Іран і Північну Корею. На тлі погіршення відносин між Росією і Заходом, а також слів російського міністра закордонних справ Лаврова, який назвав "тупий" лінію США відносно РФ, в розділі про Росію розвідка пише, що Кремль продовжить підривати американські інтереси в світі і може посилити свій вплив в Закавказзі і в Білорусі.