UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адміністрація Обами вирішила відкласти нові санкції проти Ірану - WSJ

Мова йде про фінансові обмеження, які можуть бути введені через ракетну програму Ірану.


Білий дім вирішив відкласти введення нових санкцій проти Ірану.

"Білий дім зупинив свій план про запровадження нових фінансових санкцій проти Ірану через його ракетну програму", - повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на заяви офіційних осіб США.

Напередодні WSJ з посиланням на неназваних американських чиновників інформувало, що офіційний Вашингтон готує нові санкції проти компаній та осіб, які підозрюються у причетності до іранської програмі розробки балістичних ракет.

"Адміністрація Обами готує санкції проти майже десятка компаній і приватних осіб в Ірані, Гонконгу та ОАЕ за нібито їх роль у розвитку програми Ірану зі створення балістичних ракет", - повідомляло WSJ.

Якщо США введуть такі обмеження, то це стане першим випадком санкційного тиску на Тегеран з боку Вашингтона після того, як в липні Іран уклав ядерну угоду з світовими лідерами у форматі Р5+1.

У жовтні і листопаді Іран провів несанкціоновані випробування двох балістичних ракет.

У жовтні угода щодо ядерної програми Ірану, що булапідписана 14 липня, набула чинності. Згідно з документом Тегеран йде на цілий ряд поступок в питанні своєї ядерної програми. У відповідь західні країни почнуть поступову скасування економічних санкцій проти Ірану.

У зв'язку з цим президент США Барак Обама також віддав розпорядження підготувати документи для скасування санкцій проти Ірану.

Між тим, Віктор Каспрук у статті для DT.UA Іран: чи можна чекати спокою від давнього ворога? зазначає, що угода не містить достатньо механізмів для того, щоб перешкодити Ірану і далі нести ядерну загрозу.