UA / RU
Підтримати ZN.ua

74% американців висловилися за закриття неба над Україною – опитування Reuters

З опитування важко зробити висновок про те, чи респонденти усвідомлювали ризик прямого конфлікту між Росією та НАТО.

Сполучені Штати мають припинити купувати російські нафту і газ, а США треба працювати з НАТО над створенням "безпольотних зон" для захисту України від авіаударів з боку Росії. Про такі результати опитування, яке було проведене агенством Reuters, повідомляє "Голос Америки".

Згідно з опитуванням:

Опитування свідчить про зростання готовності американської громадськості платити за підтримку України, заявив експерт Чиказької ради з питань міжнародних відносин Крейг Кафура.

Крім того, опитування засвідчило зростання обурення в США вторгненням Росії в Україну, що супроводжується бомбардуваннями міських районів.

Зазначимо, що у п'ятницю в Білому домі заявили, що розглядають можливість скорочення імпорту російської нафти в США, проте діють з обережністю, побоюючись різкого стрибка цін на бензин, що призведе до високої інфляції.

Як зазначає Reuters, з опитування важко зробити висновок про те, чи респонденти усвідомлювали ризик прямого конфлікту між Росією та НАТО у разі введення безпольотної зони.

Більшість учасників опитування виступили проти ідеї введення американських військ в Україну або завдання авіаударів для підтримки української армії.