UA / RU
Підтримати ZN.ua

7 із 10 японців підтримують санкції проти РФ попри вплив на економіку їх країни – опитування

 62,6% схвалили реакцію уряду на агресію Москви проти України, а 30,7% — не схвалили.

Більше семи з 10 японців підтримують санкції проти Росії через війну в Україні, навіть якщо вплив цих обмежень пошириться на японську економіку та їхнє життя. Такі результати опитування Kyodo News у неділю, пише Japan Today.

Телефонне опитування, в якому взяли участь 1067 громадян, відбулося на тлі того, що Японія посилює санкції проти Росії через її вторгнення разом з іншими країнами Групи семи.

68,7% респондентів заявили, що зростання цін на продукти харчування «страшно» або «в певній мірі» вдарило по їхньому повсякденному житті. Натомість 31,2 відсотка заявили, що ні.

Читайте також: У США назвали основний фактор, який може допомогти Росії обійти санкції

Тим не менш, опитування показало, що 73,7 відсотка вважають за необхідне зберегти санкції, а 22,1 відсотка вважають, що їх продовжувати не потрібно.

Крім того, 62,6% схвалили реакцію уряду на агресію Москви проти України, а 30,7% — не схвалили.

Нагадаємо, напередодні Японія запровадила санкції проти 398 фізичних та 28 юридичних осіб РФ, заморозивши все майно та кошти підсанкційних. Це означає, що для них заблоковано можливість приймати чи проводити будь-які платежі. Крім інших, під обмеження потрапили дві російські фінустанови: Сбербанк і Альфа-банк.

Раніше ми повідомляли, що  Японія надіслала літаками через Польщу бронежилети, шоломи та зимову бойову форму до зруйнованої війною України.