UA / RU
Підтримати ZN.ua

63% німців вважають, що ЗМІ Німеччини брешуть про Україну

Недовіра населення Німеччини до власних ЗМІ зростає на тлі боротьби російської пропаганди за уми і серця звичайних німців при погіршенні відносин з офіційним Берліном.

Населення Німеччині, 40% якого нещодавно підтримало анексію Криму Росією, висловило недовіру німецьким ЗМІ щодо висвітлення подій в Україні.

Згідно з дослідженням німецького телеканалу NDR, 63% німців не довіряють частково або повністю ЗМІ Німеччини в питанні висвітлення новин про Україну, передає Deutsche Welle.

На думку німців, події в Україні висвітлюються "однобоко і необ'єктивно".

Крім того, майже кожен п'ятий з низ переконаний у свідомій дезінформації з боку ЗМІ щодо конфлікту на сході України.

Також дослідники відзначають, що відсутність довіри простежується у всіх вікових групах з різним рівнем доходів, а також незалежно від статі та місця проживання.

Боротьба Росії за громадську думку Німеччини

Примітно, що на тлі міжнародної підтримки України більшість німецьких медіа займають або проукраїнську і антипутінську позицію, або нейтральну. Відверто проросійські медіа в Німеччині в меншості, однак кількість співчуваючих Росії оглядачів завдяки пропаганді стрімко зростає в боротьбі за "звичайних німців" на тлі погіршення відносин з німецькими властями, писав недавно Пол Пан Грегорі в своїй статті для Forbes.

Читайте також: Бізнес наближених Януковича продовжує працювати в Німеччині

Також відомо, що в листопаді в Німеччині почав мовлення російський пропагандистський канал Russia Today.