UA / RU
Підтримати ZN.ua

США розчаровані небажанням Ізраїлю ділитися планами відплати Ірану — WSJ

Протягом останнього року Ізраїль часом прислухався до порад США.

Ізраїль поки що відмовляється розкривати адміністрації Байдена деталі своїх планів щодо відплати Тегерану, кажуть американські чиновники, навіть попри те, що Білий дім закликає свого найближчого союзника на Близькому Сході не завдавати ударів по нафтових об'єктах або ядерних об'єктах Ірану на тлі побоювань щодо розширення регіональної війни, зазначає Ненсі Юссеф, кореспондент з питань національної безпеки в газеті The Wall Street Journal.

Американські чиновники розчаровані тим, що їх неодноразово заставали зненацька військові дії Ізраїлю в Газі та Лівані, і намагаються запобігти подальшій ескалації. Дехто сподівався, що США дізнаються більше про плани Ізраїлю під час запланованого на сьогодні візиту міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта до Пентагону, але Галант відклав свою поїздку, повідомили в Пентагоні.

Читайте також: Ізраїль перекинув ще тисячі військових до Лівану, готуючись до розширення наземних операцій — FT

За словами ізраїльського чиновника, Байден і Нетаньягу планують провести телефонну розмову сьогодні про відповідь Ізраїлю на ракетну атаку Ірану. Деякі чиновники у Вашингтоні сподіваються, що Ізраїль розробить свій план і повідомить про нього США заздалегідь, до початку будь-якої потенційної кампанії.

Читайте також: США витратили понад $22 млрд на конфлікт на Близькому Сході з 7 жовтня 2023 року: дослідження

Раніше газета The Telegraph зазначала, що Ізраїль не поспішає відповісти на ракетну атаку Ірану, бо хоче добре підготуватися. Він покладається на альянс Центрального командування США щодо захисту від іранських ракет, тому до певної міри він повинен враховувати те, що говорить цей альянс, і діяти в рамках узгодженої стратегії з ним.