UA / RU
Підтримати ZN.ua

17-річний американець зібрав шість бомб, щоб підірвати школу

Поліція штату Орегон заарештувала підлітка, який планував підірвати школу. Він "надихнувся" масовим вбивством у 1999 році в Колорадо, коли двоє підлітків розстріляли 12 учнів і вчителя.

Поліція округу Бентон американського штату Орегон заарештувала 17-річного підлітка, який планував підірвати школу.

Школяреві Гранту Екорду вже пред'явлено офіційне звинувачення в замаху на вбивство. Його доставили у в'язницю для неповнолітніх.

Слідство припускає, що юнак мав намір підірвати рідну школу West Albany High School. Повідомлення про те, що Екорд виготовляє бомбу, надійшло в поліцію у четвер, 23 травня. При обшуку в спальні школяра правоохоронці виявили схованку, з якого витягли шість саморобних вибухових пристроїв, а також докладні схеми реалізації задуманого злочину.

Прокурор Джон Харольдсон заявив, що обвинувачений готував масове вбивство під враженням від подій квітня 1999 року в штаті Колорадо. Тоді від рук двох підлітків, які відкрили стрілянину в школі "Колумбайн", загинуло 12 учнів і вчитель. Нападники поклали на себе руки.

На думку звинувачення, Екорд повністю віддавав собі звіт у своїх діях і повинен постати перед судом як повнолітня.

Нагадаємо, 15 квітня в США стався теракт під час міжнародного марафону в Бостоні. Жертвами двох вибухів, що прогриміли біля фінішної риси, стали три людини, більше 200 постраждали.

Як з'ясувалося, там спрацювали саморобні вибухові пристрої, закладені в звичайні каструлі-скороварки. Один з обвинувачених у скоєнні теракту, 19-річний Джохар Царнаєв (його брат Тамерлан був убитий при затриманні у перестрілці з поліцією) зізнався на допиті, що вони зібрали бомби, користуючись інструкціями в онлайн-виданні "Аль-Каїди". !zn

Читайте також:

Бостонський теракт був помстою Царнаєвих за війни в Іраку і Афганістані

Стрільба на параді на честь Дня матері в Новому Орлеані: поранено 19 осіб

Після масового вбивства дітей у США різко зросли продажі зброї

"Ганебний день для Вашингтона": Сенат провалив антиоружейный проект Обами