UA / RU
Підтримати ZN.ua

15 людей загинули в ПАР внаслідок стрілянини в барі

Стрілянина в Південній Африці – не рідкість, проте така кількість жертв буває не часто.

Щонайменше 15 людей загинули внаслідок стрілянини в барі південноафриканського міста Йоганнесбурга, в районі Соуето. Ще кілька людей перебувають у лікарні у критичному стані, повідомляє ВВС.

Група бойовиків, озброєних гвинтівками та 9-мм пістолетами, увійшла в таверну Orlando East вранці в неділю і почала безладно стріляти по відвідувачах, після чого зникла з місця події на білому мікроавтобусі.

Мотиви нападу та особи злочинців встановлюються. Начальник поліції провінції Гаутенг генерал-лейтенант Еліас Мавела заявив, що стрілянина, схоже, була холоднокровним нападом на невинних відвідувачів таверни.

За попередніми даними, жертвам було від 19 до 35 років.

Ще чотирьох людей було вбито в результаті стрілянини в іншій таверні в південно-східній провінції Квазулу-Натал.

Читайте також: Не повернув 10 вертольотів з Африки: СБУ затримала гендиректора авіакомпанії

Стрілянина в Південній Африці – не рідкість. Такі ситуації часто пов'язані з кримінальними бандами чи алкоголем. Але в даній ситуації це занадто велика кількість загиблих, і вона сталося невдовзі після смерті 21 підлітка, ймовірно, отруєних газом або отрутою в барі в Східному Лондоні.

Нагадаємо, що щонайменше шестеро людей загинули внаслідок стрілянини в центрі Гайленд-Парку, штат Іллінойс у США під час святкових заходів з нагоди Дня незалежності 4 липня, 31 особа отримала поранення.