UA / RU
Підтримати ZN.ua

12 днів різдвяних злочинів: поліція Лондона випустила адвент-календар

По злочинцю щодня до Різдва

Увечері 13 грудня Поліція Лондона запустила передсвяткову акцію 12 days of Christmas crime. Своєрідний адвент-календар щодня розкриває нового злочинця, який перебуває у розшуку. Таким чином, поліція намагається залучити громадськість до пошуку зловмисників.

«Напередодні Різдва поліція звертається до громадськості з проханням допомогти у розшуку 12 злочинців, які вчинили насильницькі злочини.

Зображення особливо небезпечних злочинців, розшукуваних за низку злочинів, включаючи грабежі, завдання тяжких тілесних ушкоджень (ТТП) та відкликання з в'язниці, були опубліковані в надії, що громадськість дізнається про них і повідомить нас про їхнє місцезнаходження. Їхні зображення будуть опубліковані на каналах соціальних мереж поліції.

Підозрювані належать до категорії "особливо небезпечних", оскільки вони або розшукуються у зв'язку із злочинами із застосуванням насильства, або відомі своїм жорстоким минулим» - повідомляється на сайті Лондонської поліції.

Різдвяний календар став частиною правоохоронної акції "Зимових ночей", що продовжується, спрямованої на припинення насильства у святковий період. За даними поліції у 2021 році кількість злочинів, пов'язаних з насильством, знизилася: вбивства – на 7% (на 9 жертв менше), злочинів із застосуванням ножів – на 32% (на 4613 злочинів менше), злочинів із застосуванням зброї – на 38% (на 738 злочинів менше).

Читайте також: HRW закликала Україну покінчити з безкарністю злочинів на ґрунті ненависті
«Оскільки до Різдва залишилося 12 днів, ми активізуємо наші зусилля щодо затримання цих людей та їхнього арешту за скоєні злочини.
Ці зловмисники завдали шкоди та страждання своїм жертвам, і наше першочергове завдання – заарештувати їх, щоб запобігти новим злочинам.
Для тих, хто перебуває в розшуку, наше послання зрозуміле - ми не припинимо вас шукати, доки ви не будете заарештовані. Ми будемо використовувати технології та тактику, щоб наздогнати вас – ви не зможете вічно ховатися від правосуддя. Вчиніть правильно і здайтеся в найближчий поліцейський відділок, щоб не зіпсувати Різдво своїм рідним та близьким».

Суперінтендант Томас Нотон - представник Цільової групи боротьби з насильницькими злочинами.