UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін зациклюється на уявних ворогах, тоді як терористи атакують Москву — WP

Режим Путіна більш майстерний у придушенні мирних дисидентів, ніж жорстоких терористів.

Є жорстока іронія в тому, що Росія, яка стала винуватицею стількох терористичних атак останніми роками, від Сирії до України, вчора ввечері сама зазнала нападу терористів — важко озброєні бойовики напали на концертний зал в ТЦ "Крокус Сіті Хол" у Москві. Відповідальність за напад швидко взяло на себе угруповання "Ісламська держава", а незабаром з'ясувалося, що американська розвідка попередила Кремль про те, що філія "Вілаят Хорасан" (ІДІЛ), що базується в Афганістані, планує напад у Москві. Посольство США в Москві навіть рекомендувало американцям, які перебувають у столиці, уникати концертних залів, пише видання The Washington Post.

"Однак російський правитель Владімір Путін, зосереджений на уявних загрозах з боку ймовірних українських нацистів [як вважає Путін], а не на реальних з боку ісламістських терористів, безтурботно проігнорував повідомлення від США", — зазначає видання.

Читайте також: Чи ризикне Путін піти на Третю світову війну і навіщо це йому – The HILL

Те, що Путін проігнорував спробу США надати допомогу, говорить все, що вам потрібно знати про характер його режиму. Путін не зацікавлений у служінні російському народу або захисті його від реальних загроз, і його режим більш майстерний у придушенні мирних дисидентів, ніж жорстоких терористів.

Мета Путіна — домогтися імперської слави як царя останнього часу, чого б це не коштувало російському народу. Тепер, замість того щоб переслідувати своїх реальних ворогів, він може спробувати знайти спосіб звалити напад на Україну і США та використати його для виправдання подальших нападів на невинних українців.

Читайте також: Чому Росія змінює формулювання про війну в Україні? — Reuters

Нездатність Кремля зупинити атаку бойовиків підрозділу "Вілаят Хорасан" сталася лише за кілька місяців після того, як американське розвідувальне співтовариство передало аналогічне попередження про атаку цього угруповання до Ірану — який також не дослухався до попереджень США. Бойовики ІДІЛ змогли здійснити два вибухи 3 січня, убивши понад 95 осіб у місті Керман. Іранський режим, як і російський, безсумнівно, отримав "передозування" власної пропаганди про Америку як про ворога — і тому відмовлявся вірити тому, що казав йому цей імовірний ворог.

"Розвідувальне співтовариство США зобов'язане попереджати жертв про теракти, що готуються, і хоча зазвичай такі попередження надсилають громадянам США та їхнім союзникам, цілком логічно, що адміністрація Байдена також попередила Москву і Тегеран", — повідомляє The Washington Post.