UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль залишиться ключовим союзником США незалежно від того, хто замінить Байдена — Нетаньягу

Нетаньягу зазначає, що вороги Ізраїля мають знати, що США та Ізраїль стоять разом.

Ізраїль буде найсильнішим союзником Сполучених Штатів на Близькому Сході незалежно від того, хто буде обраний президентом у листопаді, заявив прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу сьогодні перед вильотом до Вашингтона, де він виступить перед Конгресом США.

Нетаньягу заявив, що подякує Байдену за все, що він зробив для Ізраїля протягом своєї кар'єри, і обговорить з ним такі питання, як звільнення ізраїльських заручників у Газі, перемога над палестинським ісламістським угрупованням ХАМАС і протистояння Ірану та його прибічникам в регіоні. Зустріч з Байденом попередньо запланована на 23 липня, якщо 81-річний президент одужає від Covid-19. А на 24 липня заплановано виступ Нетаньягу в Конгресі, пише Reuters.

"Я скажу своїм друзям, що незалежно від того, кого американський народ обере своїм наступним президентом, Ізраїль залишається незамінним і сильним союзником Америки на Близькому Сході. У цей час війни й невизначеності важливо, щоб вороги Ізраїля знали, що Америка й Ізраїль стоять разом сьогодні, завтра і завжди", — сказав Нетаньягу, додавши, що хоче "закріпити двопартійну підтримку, яка так важлива для Ізраїля".

Читайте також: Відомі ізраїльтяни закликають Конгрес США відмінити виступ Нетаньягу — NYT

Раніше радник з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що не очікує, що прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньягу критикуватиме адміністрацію Байдена під час виступу на спільному засіданні Конгресу. Загалом він сподівається, що промова Нетаньягу в Конгресі пройде добре.