UA / RU
Підтримати ZN.ua

25% Лівану підпадають під дію ізраїльських наказів про евакуацію — Агентство ООН у справах біженців

Під загрозою опинилася більш ніж чверть країни.

Наслідки удару Ізраїлю по Бейруті 10 жовтня

Наслідки удару Ізраїлю по Бейруті 10 жовтня

Ізраїль, який два тижні тому розпочав вторгнення на південь Лівану для боротьби з підтримуваним Іраном бойовим угрупуванням "Хезболла", видав наказ про військову евакуацію, що стосується більш ніж чверті території країни, повідомило Reuters.

"Люди прислухаються до цих закликів до евакуації, і вони тікають майже ні з чим", — заявив директор Агентства ООН у справах біженців на Близькому Сході Рема Джамус Імсейс на прес-брифінгу в Женеві.

Згідно з даними ліванського уряду, за останній рік в результаті ізраїльських ударів загинуло щонайменше 2309 осіб, а понад 1,2 мільйона людей були змушені покинути свої домівки. Більшість з них були вбиті з кінця вересня, коли Ізраїль розширив свою військову кампанію.

Читайте також: Вторгнення Ізраїлю в Ліван: чому це сталося і що буде далі

Нагадаємо, що Ізраїль перекинув ще тисячі військовослужбовців через свій кордон в Лівані, даючи зрозуміти, що готується розширити наземний наступ проти "Хезболли" на південний захід країни. Ізраїль заявляє, що його операція в Лівані має на меті забезпечити повернення десятків тисяч жителів країни, які були змушені покинути свої будинки на півночі Ізраїлю через напади "Хезболли".