UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Маріуполі жодна виборча дільниця не розпочала роботу – депутат

Як повідомляє Єгор Фірсов, вибори в Маріуполі зірвані.

У Маріуполі жодна дільнична виборча комісія не розпочала роботу, повідомив народний депутат Єгор Фірсов (фракція "Блок Петра Порошенко") на своїй сторінці в Facebook в неділю, 25 жовтня.

"Маріуполь, 8 ранку: жодна дільнична комісія не почала роботу - вибори остаточно зірвані!", - написав він. "Якщо ми не пресечем цей саботаж зараз - Ахметов і його посіпаки будуть продовжувати його постійно відчуваючи свою безкарність!", - додав Фірсов.

Читайте також: Виборчком Маріуполя просить ЦВК перенести дату виборів

Раніше Маріупольський міськвиборчком відмовився приймати виборчі бюлетені, надруковані в друкарні газети "Приазовський робочий", що належить компанії СКМ Ахметова. Таке рішення було прийнято через знайдених розірваних бюлетенів, а також помилок у них.

Фракція БПП вже заявила про зрив виборів у Маріуполі і збирається ініціювати у Верховній Раді зміни до законодавства, які дозволять провести голосування в Маріуполі одночасно з другим туром виборів міських голів 15 листопада, або в інший стислі терміни.

Як повідомляють ЗМІ, напередодні в друкарні залишалися 9 членів тервиборчкому. У зв'язку з відмовою приймати виборчі бюлетені надруковані з помилками, голова Маріупольської ТВК пригрозило їм кримінальними справами.

25 жовтня на території України за виключенням Криму і окремих районів Донбасу відбудуться місцеві вибори, завдяки яким сформується новий склад обласних, районних, міських і сільських рад, а також будуть обрані мери міст і сільські голови. Зокрема, відбудуться вибори депутатів до 91 місцевої ради Донецької області та 31 місцевої ради Луганської області, підконтрольних Україні.