UA / RU
Підтримати ZN.ua

На місцевих виборах в Україні працюватиме 350 спостерігачів ENEMO

Місія вже розпочала свою роботу.

Кількість довгострокових спостерігачів Спеціальної місії Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) на місцевих виборах в Україні складатиме 50 осіб, додатково організація планує залучити ще близько 300 короткострокових спостерігачів. Про це 15 жовтня повідомив на прес-конференції глава місії ENEMO в Україні Златко Вуйович, передає ЛІГА.net.

Вуйович зазначив, що постійні представники місії не будуть здійснювати спостереження за ходом виборів у Донецькій та Луганській областях, там будуть працювати представники, закріплені за іншими регіонами, наприклад, за Запоріжжям. Особливу увагу представники місії приділять виборам у Маріуполі.

Спостережна місія вже розпочала свою роботу, попередній звіт за її результатами вона надасть двічі: після дня голосування, а також після проведення других турів мерських виборів у деяких містах.

Остаточний звіт місії ENEMO в Україні буде опубліковано не пізніше кінця грудня 2015 року.

Читайте також: ЦВК України дозволила спостерігати за виборами 7 громадським організаціям

Раніше повідомлялося, що за станом на 13 жовтня, Центральна виборча комісія зареєструвала 205 міжнародних спостерігачів на майбутні місцеві вибори, в тому числі – 31 людини від Королівства Данія, Федеративної Республіки Німеччина, 7 – від Чеської Республіки, 5 – від Японії, 5 – від Естонської Республіки, 95 – від ОБСЄ, 16 – від Українського Конгресового Комітету Америки, 11 – від Міжнародної комісії з прав людини, 10 – від Міжнародної громадської організації "Політична ініціатива" і 8 – від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO), 5 – від Комітету регіонів Європейського Союзу.

Закон про місцеві вибори, прийнятий 14 липня, передбачає проведення місцевих виборів 25 жовтня на всій території України, крім частини Донбасу і Криму.

Згідно з опитуванням GfK Ukraine на місцевих виборах збираються голосувати 69% українців, у тому числі 45% респондентів сказали, що точно братимуть участь у виборах, ще 24% швидше за все візьмуть участь у виборах. 13% не планують голосувати, а 10% не визначились з цього питання.