UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет виборців зафіксував порушення "дня тиші"

Кандидати і партії продовжують агітувати, незважаючи на пряму заборону закону.

Спостерігачі Комітету виборців України фіксують масові факти порушень законодавства у "день тиші" перед місцевими виборами 25 жовтня.

Зокрема, в ряді регіонів України розміщені матеріали (білборди, сітілайти), що містять ознаки передвиборної агітації. Такі матеріали виконані в стилістиці, що використовується місцевими організаціями партій і кандидатів, або ж з поширенням їх гасел.

"У Києві матеріали з ознаками агітації розміщені від імені кандидатів на посаду міського голови Борислав Берези і Сергій Думчева, а також партії "Відродження". У Херсоні такі матеріали поширені від імені партій ВО "Батьківщина" та "Відродження", а також кандидата на посаду міського голови Михайла Опанащенка. В Одесі така агітація поширюється від імені кандидата в депутати місцевої ради Світлани Фабрикант", - йдеться у повідомленні КВУ.

Читайте також: У день виборів Україна перейде на зимовий час

Нагадаємо, що в Україні з 24 жовтня заборонена передвиборча агітація на чергових виборах депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів і перших виборах депутатів об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних та міських голів.

Під час "дня тиші" і в день виборів забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів та місцевих організацій партій виборчого процесу.