UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет виборців прогнозує другий тур виборів мерів мінімум в 27 містах

Другий тур мерів великих міст пройде 15 листопада. Вибори будуть призначені там, де жоден з кандидатів не набрав більше половини голосів.

Другий тур місцевих виборів відбудеться як мінімум в 27 містах України, прогнозують у Комітеті виборців України.

"15 листопада другий тур виборів пройде не менш ніж у 27 містах України", - сказав на прес-конференції в Києві генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

За його словами, йдеться, зокрема, про 18 обласних центрів. У чотирьох містах, за його словами, вибори 25 жовтня відбулися в першому турі, оскільки один з кандидатів одержав "50% плюс один голос". "Це міста Харків, Одеса, Лисичанськ, Тернопіль", - сказав Кошель.

При цьому складною ситуація може бути в тих містах, де різниця між кандидатами залишається незначною.

Також він повідомив, що, за підрахунками КВУ, в п'яти містах – Хмельницькому, Івано-Франківську, Житомирі, Чернігові та Полтаві – попередньо, різниця між кандидатами, що зайняли перше і друге місце, становить менше 3% голосів. За словами Кошеля, це також говорить про те, що буде їх конкуренція та використання, в тому числі, незаконних технологій у боротьбі за голоси виборців.

22 жовтня голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський сказав, що повторне голосування на вибори мерів великих міст пройде 15 листопада. За його словами, другий тур виборів мерів передбачений в 35 містах з кількістю виборців понад 90 тисяч осіб.