UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава ЦВК повідомив про стовідсоткову готовність до виборів у Маріуполі

Представники ЦВК будуть постійно перебувати в Маріуполі і в Красноармійську до моменту встановлення результатів голосування.

Голова ЦВК Михайло Охендовський повністю впевнений, що місцеві вибори в Маріуполі і Красноармійську 29 листопада відбудуться.

"Голосування відбудеться з вірогідністю 100%, і з такою ж ймовірністю будуть встановлені результати виборів депутатів Червоноармійської і Маріупольської рад та Красноармійського та Маріупольської міських голів", - сказав він на брифінгу в Києві.

Він повідомив, що виборчі бюлетені вже доставлені на всі виборчі дільниці в Маріуполі і Красноармійську і перебувають під охороною Національної поліції і СБУ.

Охендовський також сказав, що представники секретаріату ЦВК будуть постійно перебувати і в Маріуполі, і в Красноармійську до моменту встановлення результатів голосування з відповідних виборів.

Читайте також: ЦВК затвердила склад виборчкомів Маріуполя та Красноармійська

Місцеві вибори в Маріуполі та Красноармійську (Донецька область) 25 жовтня не відбулися, голосування перенесене на 29 листопада. Центральна виборча комісія на засіданні 5 листопада сформувала новий склад виборчкомів Маріуполя та Красноармійська.

У свою чергу, губернатор Донецької області Павло Жебрівський звинуватив ЦВК у зриві виборів у Маріуполі. А депутат від БПП Єгор Фірсов розповів про роль Охендовського в ситуації з виборами в Маріуполі, виклавши свою версію тих подій.