UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Краматорської міськради від "Опоблоку" балотується учасник "російської весни"

Олександр Єрмольченко внесений до бази сайту "Миротворець".

© Миротворець
Єрмольченко в сюжеті "Першого каналу"
Єрмольченко в сюжеті "Першого каналу"
© Миротворець
Єрмольченка висунув "Опозиційний блок"
© Миротворець
Бойовики ведуть провокаційний і прицільний вогонь по українських позиціях

До міської ради Краматорська від партії "Опозиційний блок" балотується Олександр Єрмольченко, який брав участь у блокуванні техніки української армії навесні 2014 року, а також, начебто, був бойовиком так званої "ДНР", повідомляє видання "Четверта влада".

У вільному доступі знаходяться відеосюжети російських телеканалів, у яких зафіксовано Ермольченко, блокуючий техніку ЗСУ на підступах до Краматорську. 3 травня російський "Перший канал" показав сюжет про блокування сепаратистами українських військових, в якому Єрмольченко дає коментар журналістам. За ці дії він був внесений в базу даних сайту "Миротворець" як активний учасник "російської весни" 2014 року в Донбасі.

За словами місцевих жителів, Єрмольченко після захоплення Краматорська терористами, був членом незаконного збройного формування Ігоря Гиркина. Коли бойовики покинули місто, Єрмольченко залишився в Краматорську.

Один з жителів міста опублікував в соціальній мережі фотографію бойовика так званої "ДНР" в масці, в якому він пізнав нинішнього кандидата в депутати.

Олександр Єрмольченко балотується в Краматорський міської ради по округу №1, в мікрорайоні "Лазурний".

Читайте також: Жебрівський пообіцяв, що вибори в Маріуполі вІдбудуться

Раніше видання "Четверта влада" повідомило, що Київську обласну раду від "Блоку Петра Порошенко" балотується власник мережі супермаркетів "Обжора", яка співпрацює з "ДНР", В'ячеслав Соболєв.

Сам Соболєв заперечує наявність у нього бізнесу в окупованих районах Донецької області. Він написав заяву про зняття кандидатури, у разі, якщо інформація, опублікована в ЗМІ, підтвердиться.

Народний депутат, член фракції БПП у Верховній Раді Володимир Ар'єв анонсував "чистку" у партійних рядах після виборів.