UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія направить спостерігачів на парламентські вибори

За виборами в Україні приїдуть стежити 10 японських спостерігачів.

На позачергових вибори у Верховну Раду Японія готується направити своїх спостерігачів. Про це повідомили у відділі Центральної і Південно-Східної Європи МЗС Японії.

У відомстві зазначили, що кількість спостерігачів, які відправляться в Україну поки що уточнюється, але за попередніми даними, швидше за все група складатиметься з 10 осіб, як це було на президентських виборах у травні. Відзначається, що в групу увійдуть чотири людини з числа пересічних громадян, плюс в якості спостерігачів будуть спрямовані і співробітники МЗС Японії, швидше за все, це будуть представники дипмісії в Києві", - сказав Ікуо Седзі, який відповідає в МЗС Японії за формування групи спостерігачів.

Він зазначив, що японські спостерігачі зможуть простежити за ходом голосування в Україні в рамках діяльності Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Раніше повідомлялося про те, що ЦВК зареєструвала 254 міжнародних спостерігачів на вибори в Раду - 240 від міжнародних організацій і 14 - від іноземних держав.

Нагадаємо, парламентські вибори в Україні пройдуть без спостерігачів ЦВК Росії та місії СНД. Їх представники не отримали запрошення. !zn