UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вже відкрилися 34 з 112 закордонних виборчих дільниць

Ніяких надзвичайних ситуацій не виникало зазначили у відомстві.

У неділю, 26 жовтня, станом на 8:00 відкрилися 34 з 112 виборчих дільниць за кордоном. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Зазначимо, що інформація про це надійшла з відповідних закордонних виборчих дільниць.

Першими, опівночі за київським часом, почали голосувати українці в Австралії.

"Голосування триває. Жодних надзвичайних ситуацій не виникало", - повідомляють у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Більше 40% українців вірять, що вибори змінять ситуацію в країні на краще

Як повідомлялося раніше, на дострокові вибори у Верховну Раду зареєстровано 6 тисяч 627 кандидатів.

У нинішніх виборах бере участь 302 з 450 парламентаріїв Верховної Ради сьомого скликання. Третина діючих народних депутатів (153 людини, 4,89 % від загальної кількості кандидатів зі списків будуть намагатися в черговий раз пройти до парламенту в списках партій.

Для проведення виборів Центральна виборча комісія створила 113 дільничних виборчих комісійзакордонного виборчого округу. До цього ЦВК сформувала 213 окружних виборчих комісій в Україні. Окружні виборчкоми створені на всій території материкової частини країни, в тому числі, в Луганській і Донецькій областях.

На виборах працюватимуть 2 тисячі 321 офіційний спостерігач від іноземних держав та міжнародних організацій: 304 - від 21 іноземної держави і 2017 - від 20 міжнародних організацій.

Крім того, статус спостерігачів отримали 37 українських громадських організацій, які спрямують на виборчі дільниці 721 представника. Висвітлювати вибори будуть 979 журналістів, що представляють 110 ЗМІ різних країн.