UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Маріуполі до складу виборчкомів екстрено ввели прихильників Партії регіонів - ЗМІ

Аналогічна ситуація відбувається і на інших округах у Донецькій і Луганській областях.

За день до голосування на парламентських виборах ЦВК змінила склади окружних виборчих комісій у Маріуполі.

Зі складу окружних виборчих комісій виводять людей, які займають принципову позицію і відкрито заявляють, що будуть захищати результати голосування, і вводять замість них прихильників Партії регіонів, які працювали на ПР на попередніх виборах, пише маріупольське видання 0629.com.ua.

"Найбільш напружена ситуація складається на 58 виборчому окрузі. Тут пертурбації почалися ще в четвер, коли несподівано київський штаб "Нашої України" відкликав голову ОВК-58 Тетяну Тюріну, відому своєю жорсткою позицією щодо відстоювання результатів голосування. Замість неї вводять Олену Капустинську. На президентських виборах у цьому році вона представляла штаб екс-регіонала Михайла Добкіна. До цього, на парламентських виборах 2012 року, вона працювала в ОВК-57 від штабу Партії регіонів. Тепер ось зовсім несподівано стала представником "Нашої України", - повідомляє видання.

26 жовтня, за даними ЦВК, зі складу ОВК-58 був виведений Олександр Локоть, представник демократичних сил у Маріуполі. Замість нього ввели до складу комісії Чистякову Вікторію, члена видавничої групи книги "Партія регіонів. Минуле, сьогодення, майбутнє".

За інформацією видання, це не останні перестановки у складі ОВК-58: "Дуже може бути, що до моменту підрахунку голосів і початку прийому протоколів з мокрими печатками в 58-му окружкомі не залишиться людей, здатних поставити заслін фальсифікаціям".

Аналогічна ситуація відбувається і на інших окружкомах в Донецькій і Луганській областях. На Донеччині ЦВК лише за вчорашній день замінила 17 членів ОВК. Всі заміни так чи інакше пов'язані з Партією регіонів.

У Сєвєродонецьку у ДВК 441191 за день змінили 9 членів комісії. 106-й округ на Луганщині - замінено майже весь склад ОВК прямо в день голосування.

Нагадаємо, в 58 окрузі балотується в народні депутати екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута.

Як повідомляло ZN.UA, на парламентських виборах у Донецькій області кандидати в нардепи, які представляють колишню владу, узгоджують своє висунення з нинішнім керівництвом країни.

Зокрема, у 45 окрузі АП дала "зелене світло" регіоналу Юхиму Звягільському, а у 53 окрузі - Олегу Недаві, представнику одіозного бізнесмена Івана Аврамова.