UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тягнибок збирає прихильників під ЦВК через "фальсифікацію" виборів

Тягнибок вважає, що його партія не змогла здолати прохідний бар'єр через агентів Путіна.

ВО "Свобода" заявила про фальсифікацію результатів позачергових парламентських виборів і спробу не допустити проходження партії в парламент. Про це повідомляє прес-служба "Свободи".

За інформацією партії, відмінності даних в екзит-полах та інформації Цвк різняться з-за того, що підрахунок голосів був сфальсифікований.

У партії заявили, що результати паралельних підрахунків ВО "Свободи" на підставі даних протоколів з "мокрими" печатками, наданих членами виборчих комісій і спостерігачами від ВО "Свобода", свідчать про впевнене подолання 5-відсоткового бар'єру і проходження націоналістів у парламент.

Партія вважає винними в тому, що не проходить 5-ти відсотковий бар'єр в парламент агентів президента Росії Володимира Путіна. "Це Володимир Путін і його агентура в Україні. Доказом цього є показова заява міністра закордонних справ РФ Лаврова про визнання виборів у Верховну Раду України та готовність з нею співпрацювати".

Тому, 30 жовтня з 12:00 ВО "Свобода" розпочинає акцію протесту "Захисти свій голос" під стінами Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, за результатами обробки 98,40% протоколів "Народний фронт" набрав 22,17%", Блок Петра Порошенко" набрав 21.82%, об'єднання "Самопоміч" - 11.00%, "Опозиційний блок" - 9.37%, Радикальна партія Олега Ляшка - 7.44%, "Батьківщина" - 5.68%. Свобода так і не подолала 5-процентний бар'єр, у неї 4.72% голосів. Інші політичні сили мають більш низькі показники.