UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК просить Раду визначити райони Донбасу, які отримають особливий статус

ЦВК побоюється, що, якщо найближчим часом не визначити райони, це створить ризик для проведення виборчих процедур.

Центральна виборча комісія просить Верховну Раду України визначити перелік районів Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується порядок місцевого самоврядування, для проведення виборів 7 грудня 2014 року. Відповідне звернення ухвалено сьогодні на засіданні ЦВК.

"З метою належного забезпечення організації підготовки та проведення позачергових місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, призначених на неділю, 7 грудня 2014 року, Комісія звернулася до Верховної Ради України щодо невідкладного прийняття рішення, передбаченого статтею 1 Закону України від 16 вересня 2014 року №1680-VII "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", - йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Читайте також: Друк бюлетенів для виборів в Раду обійшовся в 80 млн грн

У заяві ЦВК зазначається, що в цій статті закону встановлено, що райони, міста, селища, села, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, визначаються рішенням Верховної Ради України. Якщо найближчим часом ВР не визначить адміністративні одиниці, в яких 18 жовтня 2014 року має розпочатися виборчий процес, це створить ризик для своєчасного проведення виборчих процедур.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", який Рада прийняла 16 вересня.

При цьому, пізніше у Кабміні заявили, що закон про "особливий статус" частини Донбасу буде виконуватися тільки за умови проведення виборів, узгоджених з Україною.