UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЦВК не може оголосити остаточні результати виборів через 8 окружкомів

Дані з піввідсотка бюлетенів ще не введені в систему "Вибори"

Інформація про результати голосування виборців на позачергових виборах депутатів Верховної Ради не повністю введена в систему "Вибори" з 8 округів.

"Для того щоб оголосити повні попередні результати про підрахунок голосів виборців, нам не вистачає всього піввідсотка. В деяких округах ми спостерігаємо серйозну затримку введення даних у систему "Вибори", - заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає ForUm.

За його словами, в електронній системі відсутні відомості про голосування з восьми окружних виборчих комісій. Не введені дані з 34 дільниць округу №49 та 22 дільницях округу №59 Донецької області, з 29 дільниць округу №137 Одеській області, 12 дільниць округу №182 Херсонської області, 11 дільниць округу №66 Житомирської області, 6 дільниць - з округу №16 Вінницької області, 1 дільниці округу №199 Черкаській області та 1 дільниці округу №96 Київської області.

Також були додаткові труднощі на 66-му окрузі Житомирської області, де, за словами Охендовського, сьогодні вночі невідомі спробували знищити виборчу документацію за допомогою запальної суміші. Правоохоронним органам вдалося своєчасно відреагувати на подію

Раніше ЦВК повідомляв про можливості припинення повноважень членів окружкомів, які затягують темпи обробки протоколів дільничних виборчих комісій.

За станом на поточний момент опрацьовано 99,66% протоколів.