UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звуки вибухів у Києві та області лунали через планові стрільби на полігоні Нацгвардії

На території військового стрільбища Нацгвардії у Вишгороді щодня проводяться стрільби.

На території військового стрільбища військової частини 3027 Нацгвардії (Вишгород) з 25 вересня по 25 жовтня щоденно (з 09:00 до 18:00) та по четвергах (з 18:00 до 02:00) проводяться стрільби зі стрілецької зброї, гранатометів і озброєння бронетранспортерів, повідомляє Вишгородська райдержадміністрація в Facebook.

"З метою недопущення випадків загибелі та травмування цивільних осіб внаслідок виконання вправ навчальних стрільб просимо не перебувати в районі дислокації військового стрільбища ВЧ 3027 в зазначений час", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у вівторок, 26 вересня, в соцмережах на тлі інформації про пожежу на складі боєприпасів поблизу міста Калинівка Вінницької області з'явилися повідомлення про звуки вибухів, які були чутні в Києві і області.

Нагадаємо, ввечері 26 вересня зайнялися склади боєприпасів Збройних сил України у селі Сальник біля Калинівки Вінницької області. Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження опинились довколишні населені пункти.

Як повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, "Украероцентр" закрив повітряний простір у радіусі 50 кілометрів від епіцентру загоряння на складах боєприпасів у військовій частині біля Калинівки.

На місце пожежі була направлена оперативна група офіцерів Генерального штабу ЗСУ та Міністерства оборони на чолі з начальником Генштабу Віктором Муженком.

У ДСНС повідомляли про 28 тисяч осіб, евакуйованих із Калинівського району, та 1,3 тисячі осіб – з Вінницького району. Генштаб ЗСУ, нагадаємо, повідомив про 22 тисячі евакуйованих цивільних і 500 сімей військовослужбовців.