UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звинувачення Януковича у злочинах проти Євромайдану виділили в окреме провадження - ГПУ

У Генпрокуратурі спростували заяви захисту екс-президента України про зняття частини звинувачень.

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича маніпулюють у своїх заявах про зняття Генеральною прокуратурою частини звинувачень колишнього президента в причетності до вбивств і побиття протестувальників на Майдані.

ГПУ не скасовувала ці звинувачення, а виділила ряд епізодів в окреме кримінальне провадження, повідомив начальник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає Front News International.

"Ці епізоди виділені в окреме провадження. Адвокати цим маніпулюють і грають. Януковичу висунуто підозру у створенні злочинної організації. Зокрема, в причетності до подій від 30 листопада до 20-21 лютого. Тобто, ми виділили ці епізоди в окреме провадження і звернулися до суду для отримання дозволу на проведення заочного досудового розслідування. Так, підозру за всіма епізодами залишилося в іншому кримінальному провадженні. Тому всі підозри, які висувалися колишньому президенту раніше, є і на даний момент", - пояснив Горбатюк.

Він зазначив, що адвокати Януковича маніпулюють, подаючи в ЗМІ недостовірну інформацію про скасування звинувачень.

"Звинувачення Януковича в його причетності до побиття 100 людей ніхто не відміняв. Підозра є, він цим епізодам у розшуку. Ці підозри просто розділені на дві справи. Відповідно, адвокати маніпулюють", - додав Горбатюк.

Наголошується, що 24 жовтня адвокати Януковича заявили, що ГПУ зняла з їх позащитного більшу частину звинувачень у вбивствах та побиття протестувальників на Майдані в 2013-2014 роках.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва переніс на 25 жовтня розгляд справи екс-президента України Віктора Януковича, обвинуваченого в державній зраді.

Наступне засідання по справі Януковича почнеться в 10:00.

У четвер, 19 жовтня, суд продовжив досліджувати докази сторони обвинувачення.

Зокрема, були продемонстровані відеоматеріали ЗМІ про окупацію Криму російськими військовими.