UA / RU
Підтримати ZN.ua

Звільнена вся міліцейська "верхівка" Одеси

В Одесі знову спалахують заворушення. Кілька сотень проросійських активістів з ранку блокували будівлю міського управління міліції на ул.Преображенской, де містяться багато затримані в ході безладів 2 травня.

Керівництво Головного управління МВС в Одеській області повністю замінено, повідомив журналістам у ході брифінгу в Одесі у неділю прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

На уточнююче питання, хто саме був звільнений і призначений натомість, Яценюк сказав: "Міністр прийняв рішення про зняття всієї міліцейської верхівки і нове керівництво має навести порядок в Одесі".

Також прем'єр закликав громадськість Одеси створити раду для контролю за розслідуванням злочинів, скоєних під час масових заворушень в Одесі 2 травня. Яценюк також підкреслив, що прокуратура і суд повинні якомога швидше поставити крапку в питанні, хто винен в трагедії

Як повідомлялося, в ході масових заворушень і пожежі в Одесі в п'ятницю загинуло 46 осіб, більше 200 отримали поранення.

тим часом, у неділю в Одесі знову спалахують заворушення. Кілька сотень проросійських активістів з ранку блокували будівлю міського управління міліції на ул.Преображенской, де містяться багато затримані в ході безладів 2 травня.

При цьому на Куликовому полі, де раніше згорів табір "антимайдана", зібралися близько тисячі осіб. Вони провели молебень за загиблих, а потім групами рушили в бік міськвідділу МВС.

По дорозі проросійські активісти почали бити перехожого, і били до тих пір, поки його врятували співробітники Державтоінспекції.

Також бійки виникають під будівлею міськуправління міліції. За даними ЗМІ, вже постраждав один співробітник міліції. !zn

Читайте також:

МВС: Причиною пожежі в Будинку профспілок в Одесі могли стати кинуті згори "коктейлі Молотова"

Путін звинуватив владу України в загибелі людей в Одесі

Провокації в Одесі фінансувалися Арбузовим і Клименко для дестабілізації всього Півдня, - СБУ

МЗС РФ поспішив звинуватити владу України в загибелі людей в Одесі, не забувши згадати "Правий сектор"