UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зубко назвав дату звіту комісії про місце запуску ракети, яка збила Boeing

Звіт буде представлений родичам жертв 28 вересня, після чого буде опублікований.

Віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявляє про намір міжнародної комісії з розслідування трагедії малазийского "Боїнга" MH-17 28 вересня представити звіт про місці запуску ракети, яка збила літак, і тип зброї.

"У першу чергу буде опублікований не звіт, а надана родичам, першим, хто повинен отримати інформацію про місце і зброї", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Зубко наголосив, що звіт буде представлений родичам жертв 28 вересня, після чого буде опублікований.

За його словами, мова не йде про публікації остаточного звіту з кримінального розслідування цієї трагедії.

У червні 2016 року прокуратура Нідерландів повідомила, що слідча група по виявленню та притягненню до відповідальності осіб, винних у катастрофі "Боїнга", у складі представників Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України опублікує початкові результати кримінального розслідування восени. За підсумками розслідування міжнародної слідчої групи буде оприлюднена уточнена інформація про зброю, з якої був збитий літак, а також про місце, звідки був зроблений постріл.

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито 17 липня 2014 року над окупованою російськими військами територією Донецької області України. За останніми даними, літак був збитий ракетою системи "Бук" 53-ї бригади військ протиповітряної оборони Збройних сил Росії.