UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ звільнили ще одне село на півдні, від Херсону їх відділяє лише Чорнобаївка – голова облради

Наші бійці деокупували населений пункт учора.

Учора, 13 вересня, українські військові звільнили від російських загарбників село Киселівка Херсонської області. Тепер між обласним центром і Збройними силами України залишається лише Чорнобаївка. Про це повідомив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко у ефірі телемарафону, пише Суспільне.

"Учора був деокупований населений пункт Киселівка, який знаходиться в безпосередній близькості до самого обласного центру. Єдиний населений пункт, який розділяє на сьогодні українську армію та місто Херсон, це славнозвісна Чорнобаївка", – заявив Самойленко.

Водночас, Генеральний штаб ЗСУ поки не повідомляв про встановлення захисниками контролю над зазначеним населеним пунктом.

Згідно з картою, відстань від Киселівки до Херсона становить приблизно 12 кілометрів. 

Читайте також: ЗСУ знищили російський склад на Донбасі та збили ще один ворожий літак – Генштаб

Крім цього, голова облради розповів про потужні вибухи, що сталися 13 вересня на Карантинному острові в Херсоні. За його словами, це результат ювелірних влучень Збройних сил України в місця проживання й зосередження окупантів. 

Самойленко також повідомив про удари по ворожих об'єктах у Новій Каховці, Голій Пристані і ще кількох містах.

Нагадаємо, раніше про вихід російської армії з села Киселівка повідомляв Інститут вивчення війни, спираючись на супутникові знімки. Там зазначили, що населений пункт є оперативно важливим для військ РФ, і звільнення його українськими бійцями може поставити під загрозу здатність росіян утримувати північно-західні околиці Херсона.