UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ звільнили село Борозенське на Херсонщині

Війська продовжують просування на південь.

Збройні сили України звільнили село Борозенське Бериславського району Херсонської області. Про це 10 листопада повідомили військові Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна.

«Село Борозенське під контролем ЗСУ», - йдеться у заяві.

Військові підрозділу опублікували фото із населеного пункту та зазначили, що вже просуваються далі на південь.

Також українські військові повідомили про взяття під контроль села Брускинське теж Бериславського району.

На опублікованому відео бійці кажуть, що звільнили село від окупантів напередодні - 9 листопада.

Вранці у четвер стало відомо, що українські захисники звільнили Снігурівку на Миколаївщині, яка є одним з ключових населених пунктів на тимчасово окупованому правобережжі Херсонської області і частково Миколаївської області.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що з 1 жовтня українські військові на Херсонщині просунулися вглиб на 36,5 км та звільнили 41 населений пункт.

Читайте також: Російські війська покидатимуть Херсон із артилерійським вогнем — британська розвідка

Нагадаємо, Міноборони РФ у середу, 9 листопада, ухвалило рішення про відведення своїх військ з Херсона. Генерал армії Сєргєй Суровікін заявив, що російські військові переведуть свої підрозділи на лівий берег Дніпра. Проте українські офіційні особи попередили, що Росія може готувати пастку і в Херсоні може залишатися значна кількість військ РФ.

Президент США Джо Байден відреагував на заяву Сєргєя Шойгу про відведення підрозділів російської армії правобережжя Дніпра на Херсонщині. На його думку, така заява очікувана і є підтвердженням того, що армія РФ має великі проблеми.