UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ знищили три російські гелікоптери, 40 окупантів та три склади боєприпасів ворога — ОК «Південь»

Ворог намагається втримати позиції на Херсонщині, але зазнає втрат.

На південнобузькому напрямку тривають запеклі бої, внаслідок яких ЗСУ поступово просуваються у бік окупованого Херсона. Ворог намагається утримати оборонні позиції, але зазнає втрат внаслідок точних артилерійських та авіаційних обстрілів українських захисників. За минулу добу повітряним силам вдалося знищити три російськиі гелікоптери Ка-52, чотири десятки окупантів і три ЗРК противника, повідомляє ОК «Південь»

За інформацією наших воїнів, двічі за день силами до взводу і до відділення, відповідно, на двох різних напрямках ворог намагався провести наступальні дії, але в ході стрілецького бою зазнав втрат і відступив.

Протягом бойового дня зенітно-ракетні підрозділи ЗСУ змогли знищити три ударні гелікоптери ворога моделі Ка-52. Дрон-камікадзе Shahed-131 в Херсонському районі спіткала та ж сама доля.

Нашою авіацією відпрацьовано  п’ять атак по позиціях ворожої ППО, по опорному пункту та скупченню ворога, його озброєння та техніки. Ракетно-артилерійськими підрозідлами виконано 246 вогневих завдань, зокрема і по мінометних та артилерійських позиціях ворога. 

Підтверджені втрати противника за минулу добу складають 40 окупантів, три танки, ЗРК «Оса», шість одиниць авто-бронетехніки та три склади з боєприпасами в Бериславському та Каховському районах. Суттєво пошкоджено шість ворожих танків.

Читайте також: Росіян в Херсоні чекає неминуча поразка — британський генерал

Раніше глава української розвідки Кирило Буданов розповів, коли ЗСУ звільнять Херсон від окупантів.