UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ знищили штаб окупантів у Червоному Маяку, росіяни збільшили кількість кораблів у Чорному морі — ОК «Південь»

Також наші військові підтвердили, що Антонівський міст під час відступу зруйнували росіяни.

Українські війська продовжують звільняти Херсонську область від окупантів, завдаючи їм значних втрат в особовому складі та техніці. 11 листопада ЗСУ завдали влучного удару по штабу росіян в населеному пункті Червоний Маяк, внаслідок чого було знищено 30 загарбників. Росіяни, у свою чергу, обстрілювали цивільну інфраструктуру та посилили корабельне угруповання в Чорному морі. Про це повідомляє ОК «Південь».

За інформацією наших військових, їхні вдалі наступальні дії призвели до того, що окремі підрозділи ЗСУ дісталися правого берега Дніпра. Зараз у низці населених пунктів Херсонщини триває зачистка від окупантів та розмінування територій. Ведуться роботи й у самому Херсоні

Внаслідок успішних дій української авіації та артилерії було знищено 25 загарбників, три самохідні крупнокаліберні гаубиці «Мста-С», шість одиниць автотехніки. Також знищено склад ворожих боєприпасів в Каховському районі. Крім того повідомляється про точні удари сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області, де загинуло понад 30 окупантів. Також знищено два танки і чотири вантажівки.

Вороже корабельне угруповання в Чорному морі за останні дні збільшилося, до 21 корабля. На бойовому чергуванні перебуває два надводних ракетоносії. Загальна кількість «Калібрів» на їхньому борту — 16 штук. Це може свідчити про підготовку до чергового масованого ракетного удару по містах України. 

Також в ОК «Південь» підтвердили, що при відступі з Херсона росіяни підірвали Антонівський міст з метою ускладнення подальшого просування українських військ. 

Читайте також: Херсон наш, але що далі: експерти називають сценарії звільнення півдня України

Нагадаємо, що напередодні було опубліковано супутникові знімки підірваних мостів на Херсонщині, на яких можна оцінити ступінь ушкоджень об’єктів.