UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ знищили два пункти управління ворога на Херсонщині і понтонну переправу у Новій Каховці — ОК «Південь»

Росіяни знову вдарили по цивільній інфраструктурі. Щонайменше четверо людей загинуло.

На південнобузькому напрямку ситуація напружена, але контролюється нашими силами оборони. Росіяни продовжують обстрілювати цивільні об’єкти та житлову інфраструктуру на Херсонщині та Миколаївщині. ЗСУ відповіли ударами по понтонній переправі ворога в Новій Каховці, складах боєприпасів та скупченню противника в районі Львового. Про це повідомляє ОК «Південь»

За інформацією військових, 18 вересня ворог реактивними системами залпового вогню та важкою артилерією обстрілював Нікопольський район. Покровській та Червоногригорівській громадам завдано суттєвих ушкоджень та руйнувань. Загинуло дві та поранено три цивільних особи. В Покровській громаді внаслідок обстрілів спалахнуло дві пожежі (горіли трава та ангар для човнів). Одна людина загинула.

«В Червоногригорівській громаді внаслідок обстрілів окупантів загинув літній чоловік. Зруйновано майже три десятки житлових будинків, понад десять господарчих споруд, дві автівки, автобусну зупинку, кілька ліній електропередач і газогонів, сонячну електростанцію з понад 320 сонячних панелей», — йдеться у зведенні.

Читайте також: Під загрозою вбивства: місцевих жителів змушують обладнувати фортифікаційні укріплення ворога під Херсоном – Генштаб

Українська авіація завдала 11 ударів по ворогу, а ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано понад 200 вогневих завдань. Ураження нанесено по складах ворожих запасів в Баштанському районі Миколаївщини, по двох пунктах управління військами та позиціях сил ППО окупантів в Бериславському і Каховському районах, по місцю зосередження озброєння та техніки поблизу Львового, по станції радіоелектронної боротьби неподалік Херсону і по понтонній переправі в Новій Каховці.

«Наразі підтверджено, що ворога стало менше на 29 окупантів, дві самохідні і одну звичайну 152 мм гаубиці «Мста-С» та «Мста-Б», командну машину управління винищувальною авіацією та БМП-3. В Благодатному і Херсоні знищено два склади з боєприпасами окупантів», — повідомляє ОК «Південь».

Читайте також: Окупанти евакуюють свої родини з півдня України – ГУР

Раніше повідомлялося, що ЗСУ завдали удару по готелю з російськими солдатами у Сватовому на Луганщині.