UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ знешкодили групу розвідників ворога біля Яковлівки та не дозволили росіянам просунутися в напрямку Соледара — Генштаб

Окупанти перегруповують підрозділи на запорізькому напрямку.

У східних областях України окупанти активно використовують авіацію і намагаються вести наступ на бахмутському та авдіївському напрямках. За минулу добу ЗСУ зупинили просування ворога поблизу Соледара, Мар'їнки і Пісків. Спостерігається перегруповання росіян на запорізькому напрямку. Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу.

За інформацією українських військових, російські загарбники продовжують здійснювати спроби просування на декількох напрямках відразу. Так на бахмутському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Берестового, Соледара, Бахмута, Костянтинівки, Веселої Долини, Зайцевого, Вершини, Кодеми, Семигір’я та Травневого. Авіаційного удару було завдано неподалік Кодеми.

Ворог безуспішно намагався здійснити розвідку позицій наших військ в напрямку Яковлівки, але розвідувальну групу противника було виявлено і знешкоджено. Також противник намагався вести штурмові дії у напрямках населених пунктів Вершина та Соледар. Успіху не мав, відійшов. Веде наступ у напрямку Бахмута, де бойові дії тривають досі.

На авдіївському напрямку окупанти завдали авіаударів біля Веселого, а також вели штурмові дії у напрямку Пісків, де успіху не мали.

На новопавлівському та запорізькому напрямках протиавник здійснює обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Мар’їнка, Новомихайлівка, Павлівка, Шевченко, Новосілка та інших. Завдав авіаційних ударів неподалік Мар’їнки, Новомихайлівки, Вугледара, Щербаків, Малих Щербаків та Новоандріївки. Провів розвідку боєм у напрямку Мар’їнки, успіху не мав, відійшов. В Генштабі зазначають, що йде перегрупування ворожих військ на запорізькому напрямку.

Читайте також: Якщо їх випустять у Крим — вони втечуть: Хлань розповів, про «ротацію» військових в російській армії

Раніше повідомлялося, що росіяни можуть знову відновити наступ на харківському напрямку.