UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ знешкодили ДРГ ворога на Херсонщині та завдали ураження системам ППО росіян — ОК «Південь»

Окупанти намагаються утримати оборонні рубежі на Херсонщині.

На півдні України тривають запеклі бої, але ЗСУ контролюють ситуацію і завдають втрат окупантам. За минулу добу українські воїни ліквідували диверсійно-розвідувальну групу росіян поблизу Трифонівки, знищили три самохідні артустановки та завдали ударів по системах ППО противника в Бериславському і Каховському районах. Про це повідомляє ОК «Південь»

За інформацією наших військових, ввечері 15 жовтня противник спробував запустити диверсійно-розвідувальну групу, до семи людей, в напрямку деокупованої Трифонівки. В стрілецькому бою, зазнавши втрат, росіяни відступили.

Протягом дня ворог чотири рази спрямовував трійки ударних гелікоптерів та пару штурмовиків по позиціях ЗСУ. Також традиційно обстрілював цивільну інфраструктур з артилерії. Зокрема вдарив майже 20 реактивними снарядами по деокупованій частині Херсонщини. Ворог вів вогонь з «Градів» з лівого берега Дніпра. Втрати та руйнування інфраструктури уточнюються.

З Енергодару було обстріляно «Ураганами», «Градами» та важкою артилерією Нікополь і Марганецьку громаду району. Пошкоджено об’єкти промислової інфраструктури, міський Палац культури та його господарчі будівлі, гаражний кооператив, крамниці. Постраждало п’ятеро цивільних осіб, їх госпіталізовано.

У відповідь нашою  авіацією нанесено по позиціях ворога 13 уражень, зокрема по розгортанню ППО в Бериславському і Каховському районах, по зосередженню живої сили ворога і техніки — в Миколаївському і Баштанському районах. Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 426 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога складають — 14 окупантів, три самохідні артустановки, гаубиця «Мста-Б», станція радіоелектронної боротьби. Пошкоджено вісім одиниць техніки, серед яких ще дві самохідні установки та гаубиця 122 калібру, танк та авто-бронетехніка.

Читайте також: Лендліз від РФ: СБУ під Херсоном знайшла цілий склад із ракетно-артилерійським озброєнням

Раніше військовий експерт розповів, чого українська армія зараз потребує найбільше.