UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ зафіксували БПЛА противника на Приазов'ї

Українські бійці дали відсіч терористам на донецькому напрямку.

Бойовики російсько-терористичних формувань знизили вогневу активність в зоні проведення антитерористичної операції, але не припинили обстріли позицій Збройних сил України, задіявши, в тому числі, заборонені Мінськими домовленостями важкі міномети.

Бійці ЗСУ помітили в районі Водяного Донецької області безпілотний літальний апарат, який коригував мінометний вогонь противника.

Усього в середу, 20 грудня, терористи сім разів порушили режим тиші. У більшості випадків українські бійці відкривали вогонь у відповідь для придушення вогневих точок противника, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Окупанти неодноразово відкривали вогонь по Пісках і Водяному з мінометів й усього спектру піхотного озброєння. Українські позиції в районі Кам'янки і шахти Бутівка зазнавали обстрілів з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, 19 грудня Росія припинила свою участь у роботі Спільного Центру з контролю і координації у Донбасі, а російські офіцери СЦКК покинули територію України. Центр був створений у 2014 році згідно з домовленостями на рівні президентів України і Росії.

У МЗС України розцінили дії російської сторони як провокацію, спрямовану на зрив виконання Мінських домовленостей, і як спробу Москви зняти із себе відповідальність за розв'язання війни в Донбасі.

Штаб АТО повідомляв про те, що російсько-терористичні війська готуються до активізації бойових дій у вівторок, 19 грудня.

Увечері 18 грудня бойовики російсько-терористичних формувань завдали удару по Новолуганському Донецької області з реактивної артилерії. "Гради" терористів вели вогонь з окупованої Горлівки.

Наступного дня терористи накрили вогнем з реактивної артилерії житлові квартали Зайцевого Донецької області.