UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ за добу знищили 59 росіян та три їхні склади боєприпасів на південних рубежах

Росіяни намагаються покращити своє тактичне положення, але не досягають успіху в цьому

За добу українські захисники знищили 59 росіян та три склади їхніх боєприпасів на південних рубежах. Росіяни намагаються покращити своє тактичне положення, але не досягають успіху в цьому і окопуються на зайнятих позиціях. Про це повідомила пресслужба Оперативного командування «Південь».

Окупанти завдали авіаудар вертольотами Ка-52 по позиціях українських захисників і отримали три удари у відповідь. Втрати росіян на південних напрямках за добу складають: 59 солдатів, один танк та шість броньованих машин, а також зенітно-ракетний комплекс «ТОР М1», реактивна система залпового вогню, самохідна гаубиця «Гвоздика» та п’ять автівок. Також в трьох різних населених пунктах Херсонщини знищено польових склади боєприпасів.

«На Миколаївщині ворог продовжує обстріли населених пунктів вздовж лінії зіткнення і в тилу наших підрозділів, намагаючись створити ілюзію свого панування на максимально можливій частині області. – повідомляють в ОК «Південь», – В Чорному морі корабельне угруповання ворожих кораблів вкотре переформатовується. Наразі, в готовності до нанесення ракетних ударів з моря перебувають один надводний корабель і один підводний човен, споряджені 12 крилатими ракетами. Також в готовності до дій перебувають п’ять великих десантних кораблів».

Читайте також: Зеленський з’їздив на передову у Запорізькій області. ФОТО, ВІДЕО

Нагадаємо, Збройні сили України впродовж останнього тижня провели кілька контратак на південному напрямку та звільнили низку населених пунктів.