UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ ввели в оману росіян на лівому березі Дніпра. Ворог сплутав операцію морпіхів з черговою диверсією — експерт

Для дій на цій ділянці фронту українська сторона підготувала спеціально навчених людей та ретельний план. 

Представник ГУР МО Андрій Черняк розповів, що через успіхи ЗСУ на лівому березі Дніпра у Херсонській області у росіян спостерігається певна паніка, адже вони не очікували такого. Як наслідок, ворог проводить передислокацію та намагається перекинути на цю ділянку фронту додаткові сили, сподіваючись втримати ці території, констатував Черняк під час телемарафону.

Ситуацію там виданню Liga.net прокоментував військовий експерт, майор запасу Нацгвардії Олексій Гетьман. За його словами, для роботи на лівому березі Україні потрібні були добре підготовлені люди та тривале ретельне планування. Він припускає, що початок активних дій захисників там росіяни сприйняли за чергову диверсію. 

"До того, як почали працювати морпіхи, майже пів року туди висаджувалися наші диверсійно-розвідувальні групи. Вони не мали наміру закріпитися, просто тримали ворога у напрузі, проводили рейди, - розповів Гетьман. - Через це росіяни не одразу зрозуміли, що ми формуємо плацдарм. Звикли до постійного переміщення наших ДРГ".

Читайте також: Росіяни вбили двох мирних жителів на Херсонщині, ще трьох — поранили 

Нагадаємо, 17 листопада морські піхотинці ЗСУ підтвердили, що закріпилися на трьох плацдармах на лівобережжі Херсонської області. У Силах оборони згодом додали, що просування захисників там становить від трьох до восьми кілометрів від берега