UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ вразили ворожий об’єкт на Луганщині: росіяни втратили близько 60 солдатів і військову техніку

РФ тим часом намагається поповнити втрати, узаконивши залучення в’язнів до війни проти України.

Російські окупанти продовжують зазнавати втрат у техніці, зброї та особовому складі на території України. Зокрема, вони втратили загиблими й пораненими близько 60 своїх солдатів і чотири одиниці військової техніки лише в результаті удару українських захисників по ворожому об’єкту в районі міста Золоте Луганської області. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні.

Як зазначається, наразі в РФ далі шукають нові шляхи поповнення втрат живої сили. Тепер там збираються ухвалити законний механізм залучення ув’язнених до війни проти України.

Для цього росіяни внесли на розгляд Державної думи законопроєкт про зміни в Кримінальному кодексі, який передбачає відбування засудженими покарання в зоні бойових дій.

Читайте також: Операція з оточення Лиману на етапі завершення — Генштаб

Водночас, загарбники активізували примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Щоб своєчасно виконати мобілізаційні заходи і придушити спротив місцевих, агресор відправив додаткові підрозділи Росгвардії у Бердянськ і Мелітополь.

Раніше в Збройних силах України підтвердили, що наші бійці вже зайшли на територію тимчасово окупованого Лимана Донецької області. У Міноборони РФ тим часом заявили про виведення російських військ із міста та їх "перехід на більш вигідні позиції".