UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ вперше збили багатоцільовий безпілотник "Mohajer-6" іранського виробництва

Ворожий дрон міг як вести розвідку, так і завдавати високоточних ударів.

Після знищення шести дронів-камікадзе "Shahed-136" у п’ятницю, 23 вересня, українські захисники вперше збили над територією нашої держави багатоцільовий ударний безпілотник "Mohajer-6" (Мохаджер-6) росіян, також вироблений в Ірані. Про це повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України у Facebook.

Як зазначається, дрон окупантів було знищено зусиллями зенітників повітряного командування "Південь".

У повідомленні пояснили, що іранська модель "Mohajer-6" призначена для ведення розвідки, спостереження, рекогносцировки, а також вогневого ураження - БпЛА може нести до чотирьох високоточних снарядів.

Читайте також: Війська РФ ударили по Одесі дронами-камікадзе: є загиблий

За даними Повітряних сил ЗСУ, такі безпілотники почали виробляти в 2017 році. Вони мають максимальну злітну вагу в 600 кілограмів і корисне навантаження в 100 кілограмів. Летять "Mohajer-6" на відстань до 200 кілометрів із максимальною швидкістю 200 км/год. Дрони здатні переміщуватися протягом 12 годин і підніматися на висоту до 5400 метрів.

Раніше повідомлялося, що Україна відреагує на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва. Відповідне доручення президент України дав МЗС.