UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ відтісняють ворога на півдні, на Миколаївщині звільнили ще декілька населених пунктів

Українські захисники звільнили від загарбників майже всю території Миколаївської області.

Поблизу адміністративного кордону Херсонської області на Миколаївщині українські захисники взяли під контроль 5 населених пунктів, повідомляє пресслужба Оперативного командування "Південь".

На півдні Україні, в районі Херсонської та Миколаївської областей, російські окупанти обороняються на зайнятому рубежі та проводять артилерійсько-минометні обстріли позицій ЗСУ. Паралельно ворог активно проводить розвідку, намагається з'ясувати де розташовані позиції українських захисників. Були дві спроби диверсійно-розвідувальних груп просунутися у сторону Миколаївщини, проте зазнавши втрат до 50 % складу ДРГ, відступили на попередні позиції. 

Разом з тим, підрозділи ЗСУ змогли трохи просунутися на схід та взяти під контроль 5 населених пунктів Миколаївщини поблизу адмінмежі з Херсонщиною.

За добу було знищено 73 людини з особового складу армії РФ та 7 одиниць техніки, серед яких зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир С1», автомобільна та броньована техніка.

"На тимчасово зайнятих територіях України російські окупанти вводять заходи, що обмежують права і свободи мирних жителів, зокрема свободу пересування. Населені пункти, що готують до проведення псевдореферендумів закриті для в’їзду та виїзду" - йдеться у повідомленні.