UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ відпрацювали протидію ворогу на тлі раптової перевірки збройних сил на території Білорусі

Ворожі збройні сили в межах навчань відпрацьовують дії наступального характеру.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність українських підрозділів, які боронять північні рубежі, відбивати можливий напад агресора з території Білорусі. Про це повідомляє командування Об’єднаних сил ЗСУ у Фейсбуці.

За словами командувача, Сили оборони відпрацювали елементи протидії висадці повітряного десанту, а також диверсійно-розвідувальних груп ворога в район об’єкта критичної інфраструктури — нанесення вогневого ураження силами мінометної та артилерійської батарей, взяття противника в кільце, переправи через водну перешкоду, відбиття масованої атаки безпілотників та повне знищення ворога всіма наявними засобами.

Наєв пояснив, що такі заходи проводяться на тлі раптової перевірки ворожих збройних сил на території Білорусі, які в межах навчань відпрацьовують дії наступального характеру.

Зокрема, він повідомив, що на території Білорусі розпочали перевірку підрозділів 2-ої мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії.

«Мотострілецький батальйон та два танкових батальйони отримали завдання висунутися в райони, які межують з державним кордоном України», - заявив Наєв.  

Своєю чергою, на території Київської області на одному з важливих державних об’єктів критичної інфраструктури, українські підрозділи, які обороняють цей об’єкт, провели тренування.

«Злагоджені і чіткі дії оборонців засвідчили їх готовність до адекватної протидії у випадку, якщо ворог намагатиметься здійснити захоплення цього об’єкта», - пояснив Наєв.

Читайте також: РФ створює умови для повторного наступу на Україну з Білорусі, але поки ризик цього низький – ISW

Раніше глава ГУР МО Кирило Буданов на тлі поширення нової хвилі інформації про вторгнення з Білорусі заявив, що на цей час немає розвідданих, які б сигналізували про небезпеку. Але додав, що повністю відкидати такий сценарій не можна.

Уперше за останні три роки Владімір Путін відвідав Мінськ. Метою його візиту була не лише демонстрація відсутності міжнародної ізоляції, а й прагнення вирішити з Лукашенком питання участі Білорусі у російсько-українській війні та інтеграційних проєктах. Чи вдалося Путіну отримати бажане? Про результати поїздки російського президента до Мінська читайте у статті Володимира Кравченка «Навіщо Путін гостював у Лукашенка».