UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ відбили спроби військ РФ розвідати українські позиції та систему оборони на сході – Генштаб

Але окупанти завдали ударів по двох населених пунктах на Донбасі та продовжують штурмувати село під Бахмутом.

Українські військовослужбовці знешкодили російську розвідувальну групу, що намагалася вивчити будову нашої оборони в районі Чепіля на Харківщині. Також ЗСУ не дали ворогу розвідати свої позиції в районі Верхньокам’янського на краматорському напрямку. Про це повідомляє Генеральний Штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

На харківському напрямку загарбники вели обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, зокрема, поблизу Чугуєва, Борщової, Соснівки, Петрівки, Рубіжного, Мосьпанового, Світличного й Слатиного. Завдали авіаційних ударів біля Мосьпанового, Залимана і Явірського.

Війська РФ намагалися просунутися неподалік Богородичного на слов'янському напрямку, але не отримавши успіху, відступили.

Там вони застосували ствольну, реактивну артилерію і танки для ударів по районах Долини, Грушувахи, Норцівки, Краснопілля, Мазанівки та низки інших населених пунктів.

На краматорському напрямку російська армія також здійснювала артилерійські обстріли неподалік Райгородка, Верхньокам’янського, Виїмки, Закітного, Серебрянки, Переїзного й Білогорівки. Зафіксована ворожа атака з авіації біля Григорівки.

Окупанти намагалися покращити тактичне положення в районі Івано-Дар’ївки, але захисники України з успіхом відбили їхні дії, змусивши солдатів РФ тікати.

Читайте також: ЗСУ знищили склад боєприпасів РФ з окупантами

Крім цього, ЗСУ дали відсіч противнику, коли той хотів провести штурми в районах Берестового, Соледара та Семигір’я на бахмутському напрямку. Водночас, у районі Покровського бої зі штурмовою группою росіян продовжуються.

Ворожі війська обстрілювали військову й цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Берестове, Соледар, Покровське, Весела Долина, Вершина, Кодема, Майорськ і Торецьк. Також цинічно завдали авіаударів безпосередньо по селу Покровське та селищу Новолуганське.

На авдіївському, новопавлівському й запорізькому напрямках не було зафіксовано активних дій Росії. Загарбники вели систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах Веселого, Пісків, Красногорівки, Новомихайлівки, Павлівки, Шевченка, Великої Новосілки, Новополя, Малинівки, Новоселівки, Новоандріївки, Малих Щербаків та інших населених пунктів. Здійснили авіаційний удар поблизу Малинівки.

Також російські солдати намагалися провести штурми в районах Павлівки й Благодатного, але теж отримали відсіч від українських бійців. Зазнавши втрат, окупанти відійшли.

Раніше повідомлялося, що українські захисники завдали удару по місцю розташування російських окупантів на території тимчасово окупованого міста Лисичанськ Луганської області, знищивши 12 ворожих військових.