UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ відбили дві спроби наступу на Сєвєродонецькому напрямку

Йдеться про наміри окупантів в районі Тошківки та Устинівки. 

Характеризуючи ситуацію на сході країни , в ранковому зведенні Генштабу зазначають, що на Сєвєродонецькому напрямку українські військові стримують штурм у цьому місті, однак бойові дії тривають. Спроба наступу росіян в районі Тошківки провалилась. Ворог також намагався просунутися до Устинівка, але ЗСУ його відкинули.

На Бахмутському напрямку Росія все інтенсивніше застосовує авіацію. Крім цього, минулої доби були також обстріли наших позицій  із мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ в районах н.п. Покровське, Берестове, Золоте-4, Врубівка, Травневе, Яковлівка і Доломітне. Загарбники завдали авіаударів вертольотами Ка-52 в районах населених пунктів Покровське, Відродження і Яковлівка.

Вчора українські військові також не давали загарбниками розслабитися: в результаті вогневого ураження, завданого ЗСУ біля Нагорного, ворог відійшов на раніше займані позиції.

Читайте також: Окупанти в Авдіївці обстріляли забороненими боєприпасами школу

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою сковування дій наших військ та недопущення перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки противник здійснював інтенсивний вогневий вплив по позиціях наших підрозділів в районах населених пунктів Піски, Нью-Йорк, Любомирівка, Авдіївка, Новобахмутівка, Новоселівка, Вугледар, Оріхів, Комишуваха, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Опитне. Завдано авіаційного удару по Нью-Йорку та ракетного - по населеному пункту Курахове.

Нагадаємо, днями глава Запорізької ОВА заявив, що окупанти відводять війська з Мелітопольського та частини Василівського районів.