UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ відбили атаки у напрямку шести населених пунктів за добу – Генштаб

Українські військові продовжують знищувати тили та наступальний потенціал росіян.

На українсько-російському фронті продовжується важке протистояння. Окупанти без зупину намагаються просуватися на Донеччині та тримати оборону на півдні України. Обстрілюють населені пункти вздовж лінії зіткнення. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу 2 жовтня.

«За минулу добу противник завдав 4 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив понад 75 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України. Крім того, для ударів по об’єктах інфраструктури ворог застосовує БпЛА іранського виробництва Shahed-136. Минулої доби від ворожих ударів постраждало більш ніж 30 населених пунктів. Серед них - Білогорівка, Бахмут, Красногорівка, Мар’їнка, Водяне, Трудове, Богоявленка, Новоукраїнка, Оріхів, Залізничне, Іллінка, Нікополь, Благодатівка, Миколаїв, Очаків та Одеса», – сказано у повідомленні Генштабу.

Читайте також: ЗСУ вразили ворожий об’єкт на Луганщині: росіяни втратили близько 60 солдатів і військову техніку

На волинському та поліському напрямках суттєвих змін немає.

На інших напрямках противник продовжив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

Росіяни продовжують зазнавати втрат в результаті ефективних дій українського війська. Підтверджено знищення складу боєприпасів після вогневого ураження 30 вересня в районі населеного пункту Чернігівка Запорізької області та поранення близько 50 осіб.

Читайте також: Путін готовий пожертвувати Луганщиною заради утримання півдня України – ISW

За добу підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Козача Лопань, Виїмка, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина та Первомайське.

Авіація ЗСУ завдала 29 ударів по ворожій армії. Підтверджено ураження опорного пункту противника, 22 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також шести зенітно-ракетних комплексів. Також знищено два БпЛА.

Ракетні війська і артилерія за добу уразили вісім командних пунктів, десять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами та два зенітно-ракетні комплекси С-300.

Читайте також: Російська армія зазнала оперативної поразки під Лиманом, а в Росії шукають винних – ISW

Нагадаємо, глава Пентагону Ллойд Дж. Остін привітав Україну зі звільненням Лимана та сказав, що «це надихає».