UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗСУ вдарили по 25 опорних пунктах ворога та відбили наступ біля Бахмута і Соледара — Генштаб

На окремих напрямках українські захисники зуміли вклинитися в оборону противника на 50 км. 

ЗСУ продовжують контрнаступ на Харківщині і знищують ворога на Херсонщині. Росіяни намагаються атакувати на Донбасі, але суттєвого просування не мають. За минулу добу українські захисники завдали 33 авіаційних удари по опорних пунктах, скупченню живої сили та військової техніки ворога, повідомляє Генштаб.

На Донбасі Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут та Первомайське.

Читайте також: У Пентагоні бачать «обнадійливі знаки» контрнаступу ЗСУ в Херсонській області

Триває контрнаступ ЗСУ на Харківщині та півдні України. За останні дні українським воїнам вдалося повернути понад тисячу квадратних кілометрів окупованої території. На окремих напрямках підрозділи ЗСУ вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Звільнено або взято під контроль понад тридцять населених пунктів, які були тимчасово захоплені російськими окупантами у Харківській області.

Протягом доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони здійснила 33 удари - знищено склад боєприпасів, завдано ураження по майже 25 опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки. Підрозділи протиповітряної оборони наших військ на різних напрямках знищили два БпЛА та одну керовану авіаційну ракету.

За минулу добу, в результаті вогневого впливу ракетних військ та артилерії наших наземних військ, завдано ураження вісімнадцяти пунктам управління різного рівня, районам зосередження живої сили противника, засобам протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, артилерійським підрозділам та понад двадцяти складам з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами.

Читайте також: У деокупованому селі на Харківщини виявили перших жертв російських катувань

Раніше повідомлялося, що Міноборони РФ обмежило коментарі в своїх соцмережах після вигнання окупантів із Балаклії.